Zien & Doen

Hier neemt het leven even een adempauze … welkom in het hart van de bastides !
prachtige dorpen

Charmante dorpen, de zogenaamde Bastides, ontstaan in de roemrijke Middeleeuwen zijn een waar fenomeen in het Zuidwesten van Frankrijk. Je komt ogen en oren tekort. Dompel je onder in deze heerlijke Franse dorpssferen door de film Villages & Bastides te bekijken of lees het artikel De mooie bastidedorpen van het Zuidwesten

Monflaquin vakantieappartement
Monflanquin is een middeleeuwse bastide tussen Lot en Dordogne
Culinair & Wijn

Goed eten en drinken, het liefst aan lange tafels en in goed gezelschap. Dàt is de basislevenshouding van iedere Fransman in het Zuidwesten van Frankrijk. En dat proef je!

Culinair genieten

Vele mogelijkheden dus om je culinair te laten verwennen met jouw gezelschap. Laat je hierbij vooral ook adviseren door Rolf & Karen. Zij weten als geen ander de beste plekken.

Restaurants in Monflanquin en omgeving
Pizzeria, crêperie en de authentieke Franse keuken, voor elk wat wils! Of ga naar een ferme auberge (eten bij de boer)! Een toplijstje van favoriete restaurants (van bistrot tot culinair kasteel) was het resultaat van een spontaan ontstaan bloggers/fotografencollectief met smaak- de Flying Dutch Girlzzz – die een Tasty Tour deden.

Eetmarkten
Op zomeravonden zijn er in verschillende dorpen in de omgeving de zogenaamde eetmarkten (Marché de  Producteurs de Pays). Van eind juni tot begin september is er elke avond wel ergens een eetmarkt. Je vindt hier lange tafels op het dorpsplein met daaromheen de marktkramen van diverse aanbieders van lokaal geproduceerde specialiteiten. Meer over deze markten die aan de basis ligt van de foodtruckrage liggen lezen? Gastvrouw Karen schreef er een blog over op webazine Frankrijk.nl: Zomerse eetmarkten tussen Lot en Dordogne

Culinair op de markt
Zelf koken
Met marktverse producten die volop te verkrijgen zijn, kun je natuurlijk ook zelf een heerlijke maaltijd bereiden. Niets leuker dan terug te komen van de markt – elke dag is er wel ergens één in een Frans dorp in de buurt – met lokale heerlijkheden om zelf een mooie maaltijd te delen met vrienden of je gezin.  Dit gebied is de fruitboomgaard van Frankrijk dus probeer ook zeker eens het verse fruit!

Zelf koken
Kookworkshops, wijnproeverij, private chef services e.d.:

Je kunt ook aan een kookworkshop of wijnproeverij op een kasteel of bij Karen en Rolf op Boulede deelnemen.

Wanneer je meer gedetailleerde informatie wilt, neem dan contact op voor alle mogelijkheden.

koningen & kastelen

Gedurende de 100-jarige oorlog bevochten de Engelse(n) en Franse(n) koningen elkaar en dus waren verstevigde burchten en kastelen strategisch heel belangrijk. Tussen de Dordogne en de Lot heb je er een paar voor het uitkiezen:

Actief

The beautiful natural surroundings offer multiple ways to explore our beautiful region. Whether you walk, ride a bike or a horse you will certainly enjoy your time outdoor! More than 300 itineries from easy to more difficult ones can be found on the website www.tourismelotetgaronne.com. So click & print (or even download a GPS version) and you’re off!

  • Een prachtige fietstocht (er zijn diverse mooie fietsroutes beschikbaar)
  • Een mooie wandeling
  • Een mountainbike rit en daag jezelf uit! (op aanvraag ook mountainbikes te huur!)
  • Een ontdekkingstocht van de omgeving te paard
  • kanotochten en andere waterpret op de rivieren Dordogne of de Lot
  • Parc-en-Ciel een bomenklimavonturenpark in de buurt!

Nature & Paysages

ontspannen en creatief
  • Een ontspannende lichaamsmassage of schoonheidsbehandeling
  • Een schildersochtend met jouw gezelschap (minimaal 4) op vrijdagochtend in juli en augustus (en bij voldoende deelnemers ook in juni en september

schilderij

Wanneer je meer gedetailleerde informatie wilt, neem dan contact op voor alle mogelijkheden.

Op de Blog pagina vind je handige links voor meer nog informatie over de omgeving, steden en activiteiten.